Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Trapus obuolių pyragas

Trapus obuolių pyragas
Rekomenduojame:

Ingredientai:

8 vidutinio dydžio obuolių,
200g sviesto,
200g cukraus,
200g grietinės,
3 kiaušiniai,
700g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
2 a. š. vanilinio cukraus,
2 v. š. migdolų drožlių,
cinamono,
cukraus pudros.

Gaminimas:

Kiaušinius ir cukrų gerai ištrinti su minkštu sviestu kol nebesijaus cukraus, dar sudėti grietinę ir gerai permaišyti.Tada sudėti miltus, kepimo miltelius ir viską gerai suminkyti. Tešla turėtų būti nekieta. Paruošta tešlą valandėlei dėti į šaldytuva kad pailsėtų.
Tuo tarpu nulupti obuolius supjaustyti nemažais gabaliukais, juos pabarstyti cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Tešlą padalinti į trisdalis,ir dvi iš jų, į sviestu pateptą skardą, rupia tarka sutarkuoti. Ant jos sudėti obuolius ir užbarstyti migdolų drožlių. Likusią tešlą užtarkuoti ant viršaus.
Pyragą kepti 50 min. 180-200 laipsių karštumo orkaitėje.
Iškepusį ir truputi pravėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Šis dar šiltas pyragas yra labai skanus su ledais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vaida
Įvertinimas:
3.14 iš 5 (59 balsai)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Miltinės spurgos
Įvertinimas:

Spurgos
Įvertinimas:

 
Tiramisu
Įvertinimas:

Obuoliai tešloje
Įvertinimas:

 
Beliašai
Įvertinimas:

 
Aguoniniai keksiukai
Įvertinimas:

Riešutų pyragas
Įvertinimas:

 
Pamargintas pyragas
Įvertinimas: