Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Tortas "Rafaelo"

Tortas "Rafaelo"
Rekomenduojame:

Ingredientai:

Biskvitui   5 dideli kiaušiniai 230 g cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos 65 g aliejaus 230 g miltų 20 g kepimo miltelių
Kremui   1 indelis kondensuoto pieno 180 g sviesto 450 g grietinėlės 50 g kokoso drožlių 2 pakeliai grietinėlės standiklio 1 pakelis smulkintų migdolų Biskvitų sulaistymui 200 g vandens 2 citrinos 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus  

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus, 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti.
Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 a. šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedasi biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją:) Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Simona
Įvertinimas:
3.79 iš 5 (111 balsai) 3.79 5 111

Komentarai
vera(2011-03-10 12:36)

skaniai skamba,tik noriu paklausti i krema dedasi sviestas ar margarinas nes sudetyje rasosi sviestas,o darbo eigoje margarinas?

sandra(2011-05-01 22:21)

laaabai skanus tortas!!!!! ruosiuos ji dar karta kept :) visiems be galo patiko :)

Živilė(2011-07-21 14:17)

Vera, konkrečiai apie šitą tortą neatsakysiu, bet iš esmės visi kepiniams skirti kieti margarinai gali atstoti sviestą ir priešingai. Galima netgi maišyti juos abu - tik svarbu nusipirkti margariną ne tą minkštą dėžutėje, o su popierėliu :)

Nors man asmeniškai su sviestu skaniau - ir ypač tai juntama kremuose :)

lolita(2011-08-15 23:44)

o citrinu neperdaug cia?pagal si recepta viskas gaunas idealiai ar yra kazkokiu gal netikslumu?:)

rima(2011-09-19 15:12)

savaitgali dariau ir jau nebeliko. Super tortukas, visai neperdaug citrinu, gaivuma duoda. as neturejau grietineles standiklio tai dejau 2 saukstus isbrinkintos ir istirpintos zelatinos. Turetu bt skanu sulaistant likeriu, arba i krema truputuka ipilant likero, bandysiu kita kart

lina(2011-10-24 10:37)

nerealus torciukas :)))

Sandra(2011-11-30 22:54)

Niekaip nesuprantu, ar margarinas (sviestas) turi būti jau išlydytas keptuvėje ar "cielas", kai reikia kremą gaminti?

Vaida(2011-12-06 15:10)

sviesto nereikia islydyti,pora valandu prie kremo gaminima palaikyk sviesta kambario temperaturoje

Sandra(2011-12-16 13:47)

Jurgita, aš irgi ne LT, vietoj jo naudojau želatiną :) puikiai gavosi :)

Aukse(2011-12-28 20:42)

o norejau paklaust jum kremas gavos tirstas pakankamai ,kad butu galima tepti?nes man tai skystokas gavosi.

Sandra(2011-12-30 14:08)

Aukse, bent jau man tai gavosi pakankamai tirštas.

Ruta(2012-01-30 15:09)

Dariau, man asmeniskai kazko jame truko, kazkoks salsvas skonis. Seimyniskiams patiko, sake skanu, bet man asmeniskai skaniau gaivus, lengvi tortai...

sandriuks(2012-03-22 21:07)

kepiau torta dukrytes gimtadieniui tai labai patiko vaikam.Viskas puikiai gavosi,tikiuosi nepaskutini karta kepiau

Vaida(2012-04-02 12:47)

Tortas labai skanus! Pradėjus gaminti maniau bus labai riebus. Bet to valgant nesijautė, buvo labai skanu. Kremą darydama įpyliau brendžio, tai skonis tikrai geras, tirpsta burnoje valgant :)

Kristina(2012-04-15 21:19)

Na man nelabai gavosi sustandinti grietinėlę, tai kremas gavosi skystokas.. :) Bet tortas vistiek buvo nerealus, o likusį kremą įdėjau į šaldiklį ir gavosi nerealūs rafaelo ledai! Dėkoju begalo už receptą!:)

Egle(2012-04-18 15:09)

Sveiki, labai noriu pasigaminti sita tortuka. bet gyvenu uzsienyje ir nerandu grietineles standiklio. Gal yra kokia alternatyva? O gal galima be standiklio?

Egle(2012-04-21 11:15)

sveiki, na tortuka pasigaminau.Buvo laaaaaaaaaabai skanu :). mano seimynai patiko. Grietinele plakiau 36% , pradzioje susiplake gerai, bet pastovejus, suskistejo.sumaisius su sviesto kremu- kremas tapo skystas, teko imaisyti truputi paruostos zelatinos. Zozdiu viskas gavosi puikiai. Labai aciu uz receptuka :)

Gitana(2012-05-09 00:00)

sveiki,norejau paklausti kas tai ira grietineles standiklis? gal galetumete pagelbeti:')

Rūta(2012-05-16 20:50)

Nerealiai skanu :))) Tikras Rafaelo.....Net to visų ieškomo standdiklio radau ,nors jau buvau beketinanti želatiną dėti.....Gal tik esencijos kitą kartą mažiau dėsiu-nemėgstu tų dirbtinių kvapų...Tačiau mano kolektyvas įvertino aukščiausiu balu:)))AČIŪ :)))

inga(2012-05-19 19:24)

Tortas nerealus! grietinele galima ir be standiklio, jei pakankamai riebi :)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

 
Nepaprastas tortas
Įvertinimas:

 
Nekeptas tortas
Įvertinimas:

 
Medutis
Įvertinimas:

Braskiu svajone!
Įvertinimas:

 
Tortas"Napoleonas"
Įvertinimas:

Tortas "Nuodėmė"
Įvertinimas: