Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Tortas "Medutis" pagal Salomėją

Tortas "Medutis" pagal Salomėją Tortas "Medutis" pagal Salomėją
Rekomenduojame:

Ingredientai:

Lakštams:

100 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 valgomi šaukštai medaus
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinti su citrinos sultimis)
2 kiaušiniai
3 stiklinės miltų

Kremui:

500 g grietinės
5 valgomi šaukštai cukraus pudros
1 citrinos sulčių
1,5 valgomo šaukšto želatinos

Gėlėms ir kitiems papuošimams:

1 stiklinė cukraus pudros
25 g gliukozės
100 ml vandens
 
Karamelės
 

Gaminimas:

Lakštų darymas:

Į puodą suberiame cukrų, sudedame sviestą ir medų. Pastatome ant garų puodo ir kaitiname, kol gausis vientisa masė.

Atvėsiname ir sudedame kiaušinius ir viską išmaišome

Nugesiname sodą su citrinos sultimis (trupučiu) ir supilame į masę.

Suberiame miltus tris stiklines. Pasiberiame saują miltų ant stalo ir susidedame tešlą ją išminkome ir imame po nedidelį gniužulėlį.

Pasitiesiame sviestinio popieriaus ir ant jo iškočiojame lakštą ir šauname į 200 laipsnių orkaitę 3-4 minutes, jie labai greitai kepa, tad vis žiūrėkite, kad ne perkeptų. Kai iškepa dar kol karšti užsidedame torto formą ir apipjaustome. Nupjaustytus trupinius sutriname, jie bus papuošimui torto.

Kremas:

Išplakame grietinę su cukraus pudra, supilame citrinos sultis.

Želatiną išbrinkiname su 50 ml vandens ir ištirpdome, pakaitinę ant ugnies, kai pravės supilame į kremą, ir viską gerai išplakame.

Sutepame torto lakštus ir apdedame trupiniais, ir papuošiame pagal savo fantaziją.

Papuošimams:

Iš nurodytų produktų papuošimams išverdame klampią masę ir ant kepimo popieriaus ją išpilame. Truputį palaukiame, kol pravėsta ir nulipiname ją nuo popieriaus ir minkome.

Imame po gniužulėlį nedidelį ištampome su pirštais ir lipdome rožės lapelius ir lipiname vieną prie kito. Ir papuošiame šiais papuošimais tortą. Jei turite karamelės galite torto viršų papuošti ir ja.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Salomeja
Įvertinimas:
3.98 iš 5 (47 balsai)

Komentarai
Joo(2011-05-02 17:33)

Labas :) Kokią želatiną naudojate? Ar tą, kur greito paruošimo - želė. Ar tą tikrąją, gabalinę?

aida(2011-05-13 10:43)

labai megstu si torta, tik nesu dejus i pertepima zelatino, reiks pameginti. o kad nebutu sausas as iskeptus lakstus laistau su sultimis ar arbata.

Andzelika Mc(2011-05-13 11:10)

vakar išbandžiau - liuks, labai skanu, gerai persigėrė lakštai, nebuvo sausas. Tik miltų lakštams reikėjo žymiai daugiau, nes tešla buvo skysta ir visiškai nėjo minkyti... Greitai gaminamas ir puikus rezultatas.

to Joo(2011-05-13 11:14)

...paprasta želatina :)

Egle(2011-05-14 21:25)

puikus tortas,tik as niekada nenaudoju zelatino. Perku gera grietine ja suku su apelsino sultimis ir cukraus pudra.

Skirma(2011-06-19 13:57)

isbandziau ir as sita receptuka, tai labai visiems patiko :) tik as irgi zelatinos nedejau o grietine su jogurtu ir cukraus pudra isplakiau :)

Nesta(2012-06-19 17:06)

Taigi, susigundžiau ir aš išmėginti šį receptą.. Buvo gan sunkoka, nes kepiau pirmą kartą tortą, bet po ilgo darbo gavosi puikus rezultatas! Tortas buvo labai skanus, kad pertepimas būtų skanesnis, dėjau uogienės, gavosi tikrai skaniai, rekomenduoju ir kitiems išmėginti šį receptą :)

Silvija(2012-07-10 10:41)

Aciu uz recepta! Is pirmo karto gavosi, BET kremo reikia kur kas daugiau, paklausiusi seses patarimo grietines naudojau 800 g , 8 saukstus cukraus pudros, 1,5 citrinos sulciu, o vietoj zelatinos naudojau paprasta zele citrinu skonio ;)
Gavosi labai skanus!

ingrida(2014-06-07 10:06)

kepiau vakar super tortukas aciu uz receptuka

jurgita(2014-06-17 00:00)

kepiau si torta tik nesuprantu man kremas per skystas ar taip turi but

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Bulvių pyragas
Įvertinimas:

Sausainių tortas
Įvertinimas:

 
Saldukas
Įvertinimas:

Varškės tortas
Įvertinimas:

 
Čeburekai
Įvertinimas:

Tortas Napoleonas
Įvertinimas:

Avižiniai sausainiai
Įvertinimas:

 
Pyragas "Šarlotė"
Įvertinimas:

Biskvitinis pyragas
Įvertinimas:

 
Vyniotinio tortas
Įvertinimas:

Apelsininis pyragas
Įvertinimas: