Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Snikerinis pyragas

Rekomenduojame:

Ingredientai:

1 5 pakelio Selgos „Airiško kremo skonio“ sausainių tinka ir kitokio skonio bet man su šiais geriausiai
100 g riešutų sviesto arba kavamale sumalti 100g žemės riešutų prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje ir sumaišyti su 50 g tirpinto sviesto
1 skardinės kondensuoto pieno su cukrumi
100 g pieniško šokolado supjaustyto mažais gabaliukais
100 g balto šokolado supjaustyto mažais gabaliukais

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su riešutų sviestu. Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.

Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir smulkintą šokoladą. Kepkite ~25-30 minučių - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai (būtinai!), o tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :)

Labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacias. Esu kepusi su "Disko" sausainiais vietoje Selgos, barsčiusi viršų kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, kepusi su žemės riešutais ir be jų. Ir visada visada gaunasi be proto skanu, vienintelis įmanomas būdas sugadinti šitą pyragą - jį perkepti (gaunasi kaip griliažas), tad jau geriau nedakepkite, negu pasiduokite pagundai dar paskrudinti ;)

Receptą atsiuntė: Dovilė
Įvertinimas:
3.40 iš 5 (325 balsai) 3.40 5 325

Komentarai
Lina(2010-10-24 22:48)

Superinis pyragas, kepiau jau bent 5 kartus ir visada dingsta nuo stalo pats pirmas. Dekui, Dovile, uz toki nesudetinga ir skanu recepta

Roberta(2010-10-31 15:49)

Tikrai labai skanus pyragas, pats mėgstamiausias, tik aš nededu balto šokolado, kadangi ir taip saldu :)

Smilte(2010-11-08 16:31)

10 balu uz si pyraga!!! :)

Laura(2010-11-08 18:44)

vienas skaniausiu ragautu pyragu :)

vaida(2010-11-09 11:16)

daaaaug kartu bandziau, niekada nenusivyliau :)

Kamile(2010-11-10 15:50)

o gal vietoj riesutu sviesto gal kokos rududu tinka? :P

Laura(2010-11-11 10:32)

Vietoj riesutu sviesto galima ideti paprasto sviesto ir pakepinti riestutu :)

Monika(2010-11-11 13:45)

Kamile, nemanau, kad tinka, nes bus per daug saldu ;)

nemoku(2010-11-11 20:04)

labai skaniai atrodo bet kaip sunku pasigamint!!

Kamile(2010-11-14 13:36)

Aciu uz atsakymus :P

Aurimas(2010-11-18 19:58)

Labai skanu!!!!

vitalija(2010-11-20 14:55)

Nuostabus pyragas .Jis tiesiog,, gyvena\'\' musu namuose.Ačiu labai

greta(2011-01-29 11:48)

atrodo skaniai reikes pasigaminti

Ie.(2011-02-12 08:56)

O kazin kas nutiktu jei pabandyciau kepti stiklineje formoje, nes skardos neturiu..?

lina(2011-02-19 10:27)

Nieko nenutiktu, tik svarbu - isklok ja kepimo popieriumi butinai, nes kitaip neatkrapstysi nuo formos, sis pyragas turi savybe prilipti :)

Pijjus(2011-02-20 16:44)

O Čia būtina ir balto ir pieniško šokolado ? Ar galima vieną kurį nori ?

Gabrielė(2011-03-15 16:37)

Super pyragas! Kepu visom progom, per visas šventes, negaliu atsivalgyt ;) tik aš balto šokolado nededu, nes ir be jo puikiai gaunasi.

Simona(2011-04-09 13:29)

Superinis pyragas!:)

Jurgita(2011-04-10 17:22)

Nuodėmingas toks :))) neįmanoma atsispirti :D
Tik man daug skaniau kai nededu juodo šokolado- tik baltą ir pienišką.

Eri(2011-04-10 19:00)

riesutu sviestas, tai cia ta vadinama nutela? :)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Policininkų pyragas
Įvertinimas:

 
Rabarbarų pyragas
Įvertinimas:

Pyragas "Apelsinas"
Įvertinimas:

Morenginis pyragas
Įvertinimas:

Prosenelės pyragas
Įvertinimas:

 
Vyšnių pyragas
Įvertinimas: