Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Skaniausias varškės pyragas

Rekomenduojame:

Ingredientai:

250 g miltų 300 g cukraus 50 g kakavos 200 g sviesto arba margarino 2 indeliai Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės 1 indelis saldaus kondensuoto pieno 2 kiaušiniai 1 šaukštas grietinės vanilės 1/2 st smulkintų riešutų tinka graikiški lazdyno migdolai Gaminimas

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.

Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų esencijos, labai gardų prieskonį suteikia.

Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.

Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.

Visiškai ataušinkite ir bent 2-3 valandos palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus. Ir atsargiai, nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!

Receptas atsiųstas konkursui.

Receptą atsiuntė: Kamilė
Įvertinimas:
4.10 iš 5 (291 balsai) 4.10 5 291

Komentarai
Karolina(2009-08-07 10:11)

Nu tikrai pats skaniausias varskes pyragas, koki gaminau. Virsus gavosi ne labai trupininis, bet sutarkavau per tarka ir buvo liuks. O jau koks skanus tas vidurinis varskes sluoksnis... Jau turiu uzsakyma is anytos dar vienam pyragui :)

mama(2009-08-15 17:34)

na ikalbejote ir teks pabandyti pagaminti :)

sandra(2009-09-23 10:19)

pas mane varske namine tai kiekgramais butu ? 400ar maziau?

miegelis(2009-09-23 17:15)

400 g bus pats tas. Manau net ir 500 g per daug nebutu, nes tas idaras labai skanus ir kuo jo daugiau, tuo gardziau ;)

Lidija(2009-09-30 01:19)

tobulas pyragas, seimyna vieningai nubalsavo, kad skaniausias is visu, kuriuos kada esu jiems kepus!

neira(2009-10-07 23:19)

o jau skanumelis sito pyrago!!

Vika(2009-10-08 21:31)

As kiek zinau jis vadinasi "Negro sipsena" :grin:

austeja(2009-10-09 01:07)

pas mane namie ji vadina "tuo geriausiu mamytes pyragu" :)

Irena(2009-10-11 21:48)

Fantastiskas receptas, labai aciu Kamilei, kad juo pasidalino. Nuo tada kai pabandziau sita recepta, visiems varskes pyragu idarams naudoju varske+kondensuotas pienas+kiausiniai, daugiau jokiu pudingu, krakmolo ir pan. nes, su kondensuotu idaras gaunasi toks vientisas, be jokio sintetinio prieskonio ir daugelis ragaudami net nepatiki, kad cia tikrai tik varskes pyragas :)

Agnė(2009-10-16 15:39)

Nerealus pyragas,pas mane irgi visi jį išgyrė

Vilma(2009-10-18 12:25)

Cukraus pudra reikia naudoti, ar cukru? Nes prie ingredientu parasyta, kad cukrus, o po to jau cukraus pudra pavirsta...

Irena(2009-10-18 15:26)

As kepiau su paprastu cukrumi, manau nera skirtumo, ka naudot.

Martė(2009-10-26 19:42)

Nieko neprikiši, pyragas nuostabus.

Daina(2009-11-07 12:40)

o kaip suprast pertrintos varskes? ar galima nusipirkt paprasta varske ir ja sutrinta ?

Rasa(2009-11-07 19:27)

Pertrinta tai tokia kaip kremas, joje grūdelių nesijaučia kaip kad varškėje iš tų kvadratinių pakelių. Iš lietuviškų, petrinta būna plastmasiniuose indeliuose "Mūsų švelnioji" (Pieno žvaigždžių, paprastai randu jos IKI), ALMA (būna RIMI) arba kvadratiniuose pakeliuose Alpen Rose (irgi būna RIMI, šita pati pigiausia turbūt, bet niekuo ne prastesnė). Šiaip šį pyragą galima kepti ir su paprasta varške iš pakelių, tik kad su pertrinta jis dar skanesnis gaunasi :)

Ramukas(2009-11-23 18:42)

Nesigavo... Gavos varskes apkepas su sokaladu. :grin: :grin:

Giedre(2009-11-24 10:10)

Super.....as simtus varskes pyragu receptu jau bandziau, bet sis tikrai vertas demesio.
As truputeli patinginiavau ir naudojau gaidelio sausainius pagrindui...na kaip dauguma cheescake darosi.Taigi idejau geros kakavos , sviesto ir pagrindas gavosi super ir trupiniams ant virsaus liko...tiesiog 5 min. darbas , o rezultatas stulbinantis.
Dekui dar karteli. Tikrai vertas demesio.

Kristina(2009-11-24 18:53)

Kaip pirmą kartą, gavosi visai nieko, bet pagrindas ir gatavas pyragas laabai ilgai kepė, vis trupiniai šlapi buvo. Iškepęs pagrindas buvo žiauriai kietas, kaip karamelė vos ne ;D
Bet šiaip skanu, rezultatas gal neypatingas buvo dėl kepėjo kaltės, ne dėl recepto ;D

Kristina(2009-11-24 18:54)

Ai, ir dar ;D Vietoj pertrintos varškės dėjau vanilinį varškės sūrelį, manau gavosi lygiai taip pat skanu ;)

PUCA(2009-12-28 16:57)

Na recepta tikrai ne kepeja rase :D Nejau taip sunku kiekius parasyti, kiek vaniles, kiek varskes, o ne "2 indeliai Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės". Jei dedate cukru ji reikia issukti su sviestu, o jei sumalate i pudra nebutina tada.
Pyragas puikus tik kaip suprantu ne sitos seiminkes :D

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Meduoliukas
Įvertinimas:

Sūrio ir alaus duona
Įvertinimas:

Sotus torčiukas
Įvertinimas:

 
Krokodilas
Įvertinimas:

Brokolių pyragas
Įvertinimas:

 
Varškės pyragaitis
Įvertinimas:

Abrikosų pyragas
Įvertinimas:

Pyragas su šokoladu
Įvertinimas:

 
Burokėlių pyragas
Įvertinimas:

Sotusis tinginys
Įvertinimas:

Snikerinis pyragas
Įvertinimas:

 
Žirnelių pyragas
Įvertinimas:

Purus oboliuotis
Įvertinimas:

Mėlynių pyragas
Įvertinimas: