Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

"Saulėje" džiovinti pomidorai

Rekomenduojame:

Produktai:
2kg. pomidorų
300-400 gr. alyvuogių aliejaus
Provanso žolių prieskonių arba rozmarino, baziliko, mairūno, čiobrelių.
druskos

Gaminimas:
Atrinktus sveikus sunokusius pomidorus reikia nuplauti, sausai nušluostyti ir perpjauti išilgai į keletą dalių arba pusiau, jei nedideli. Kad vienodai džiūtų, geriausia, jei gabaliukai bus vienodo dydžio. Pikantiškesnis skonis bus, jei prieš džiovinimą pomidorų gabaliukai apšlakstomi acto ir vandens (1:1) mišiniu ar sudėti į skardą šiek tiek apibarstomi druska, sausais prieskoniais (baziliku, mairūnu, rozmarinu, čiobreliais). Džiovinimo laikas priklauso nuo pomidorų veislės, gabaliukų dydžio, oro drėgnumo ir orkaitės efektyvumo. Paprastai jis trunka 8-10val. 60 laipsn. C temperatūroje, kol taps lankstūs ir nelipnūs. Išdžiūvę pomidorai turi būti tamsiai raudoni (ar kitos intensyvios spalvos), lankstūs, bet nekieti. Džiovintus pomidorus sudėti į indą, įmesti kelias šakeles rozmarino (galima ir porą česnako skiltelių) ir užpilti alyvų aliejumi, kad apsemtų.

Įvertinimas:
3.67 iš 5 (43 balsai) 3.67 5 43

Komentarai
laima(2010-08-17 12:26)

Aprašymas gurmaniškas, bet kaip skonis? Ar verta užsiimt, ar nebus produktų ir laiko gadinimas? Prie kokių patiekalų tinka?

karina(2010-08-18 14:32)

norejau paklaust, ar galima vietoj alyvuogiu aliejaus naudoti saulegrazu?

audrone(2010-09-11 16:08)

reiktu pabandyti, tik procesas ilgai trunka.. man skaniausia valgyti su sviezia Ciabatos duona ir baltu vynu, tokiu atveju pomidorai yra uzkandis. galima pjaustyti i salotas, vistienos ir darzoviu troskinius, spageti bolognese (spageciai su farsu), patiekti kaip garnyra su kitomis darzovemis prie mesos. dar labai skanu uzsideti ant juodos duonos... gardumelis. as juos dievinu! :)

as(2010-09-11 16:10)

galima uzpilti ir saulegrazu aliejumi

Inga(2011-03-26 15:51)

O aliejaus pries pilant i indeli nereik pakaitint? Ir koks ~ galiojimo laikas sio produkto?

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Adžika su krienais
Įvertinimas:

Aštri adžika
Įvertinimas:

 
 
Svogūnų pagardas
Įvertinimas:

Konservuoti grybai
Įvertinimas:

Konservuotos paprikos
Įvertinimas:

 
Adžika su obuoliais
Įvertinimas:

 
Grybai svieste
Įvertinimas:

Pipirų padažas
Įvertinimas: