Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Rytietiškas rizotas su vištiena, jautiena ir krevetėmis

Rekomenduojame:

Ingredientai:

4 porcijoms 90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus 1 juostelėmis supjaustyta vištienos krūtinėlė 1 griežinėliais supjaustytas poras 2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės 250 g supjaustytos mažais gabalėliais jautienos Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai 350 g ilgagrūdžių ryžių 150 g šviežių arba šaldytų žirnių 3 stiklinės 750 ml verdančio vištienos sultinio 300 g išlukštentų ir išvalytų krevečių 2 kiaušiniai Sojų padažas

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutės iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.
Rizotas paruoštas!

Įvertinimas:
3.61 iš 5 (38 balsai)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Virta kiauliena
Įvertinimas:

Veršiena "Duroc"
Įvertinimas:
Įdaryti baklažanai
Įvertinimas:

Sūdyta jautiena
Įvertinimas:

 
Virtos kiaulės kojos
Įvertinimas:

Kiaulienos šašlykas
Įvertinimas:

 
Mėsos vyniotinis
Įvertinimas:

Sriuba su jautiena
Įvertinimas:

Kukuliai švediškai
Įvertinimas:

Totoriškas steikas
Įvertinimas:

 
 
Virtas kepsnys
Įvertinimas:

Mėsos kukuliai
Įvertinimas: