Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Rytietiškas rizotas su vištiena, jautiena ir krevetėmis

Rekomenduojame:

Ingredientai:

4 porcijoms 90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus 1 juostelėmis supjaustyta vištienos krūtinėlė 1 griežinėliais supjaustytas poras 2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės 250 g supjaustytos mažais gabalėliais jautienos Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai 350 g ilgagrūdžių ryžių 150 g šviežių arba šaldytų žirnių 3 stiklinės 750 ml verdančio vištienos sultinio 300 g išlukštentų ir išvalytų krevečių 2 kiaušiniai Sojų padažas

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutės iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.
Rizotas paruoštas!

Įvertinimas:
3.61 iš 5 (38 balsai) 3.61 5 38

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Kiaulienos marinatas
Įvertinimas:

Sicilijos makaronai
Įvertinimas:

Jautienos suktinukai
Įvertinimas:

 
Dešrelės patale
Įvertinimas:

Mėsos kukuliai
Įvertinimas:

Skanūs maltinukai
Įvertinimas:

 
Sūdyta jautiena
Įvertinimas:

Totoriškas steikas
Įvertinimas:

Mėsos vyniotinis
Įvertinimas:

 
Brokolių pyragas
Įvertinimas:

Virta kiauliena
Įvertinimas:

 
Virtos kiaulės kojos
Įvertinimas:

Čenachai su sūriu
Įvertinimas: