Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Rytietiškas rizotas su vištiena, jautiena ir krevetėmis

Rekomenduojame:

Ingredientai:

4 porcijoms:

90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 juostelėmis supjaustyta vištienos krūtinėlė;
1 griežinėliais supjaustytas poras;
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės;
250 g supjaustytos mažais gabalėliais jautienos;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
350 g ilgagrūdžių ryžių;
150 g šviežių arba šaldytų žirnių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
300 g išlukštentų ir išvalytų krevečių;
2 kiaušiniai;
Sojų padažas.

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutės iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.
Rizotas paruoštas!

Įvertinimas:
3.61 iš 5 (38 balsai)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Baklažanų kepsnys
Įvertinimas:

Jautienos cimesas
Įvertinimas:
Velykinis troškinys
Įvertinimas:

 
 
Klajoklių kiškiena
Įvertinimas:

Kepta karka
Įvertinimas:

 
Marinuota kiauliena
Įvertinimas: