Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

"Skruzdėlynas"

Rekomenduojame:

Ingredientai:

Tešlai:

4 - 5 kiaušiniai
5 šaukštai grietinės
4 stiklinės miltų
Aliejus (kepimui)

Sirupui:

1 stiklinė medaus
2 šaukštai vandens
30 g sviesto
1 šaukštas grietinės

Gaminimas:

Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Paskui ją gerai padaužyti (galima į stalą). Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti keturkampiais (3 - 4 cm). Gabalėlius dėti į verdančius riebalus ir virti, kol pagels.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol,kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia. Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Monika
Įvertinimas:
4.02 iš 5 (198 balsai)

Komentarai
Deimante(2011-04-18 12:22)

Labai skanus ;>>

Kristina(2011-05-06 15:29)

O iš šitų normų kurios yra duotos gaunasi didelis \"Skruzdėlynas\" ?

Šarūnas(2011-06-14 19:51)

gaminsiu ir aš pagal šį receptą, niekad dar negaminau skruzdėlyno tikiuos man pavyks:)

Deimantė(2011-06-23 12:35)

Nuostabs receptas : )))) truputį pakeičiau (labai nedaug) nuostabuuu !!!!

judita(2011-07-12 17:45)

Dabar darysiu skruzdelyna tikekimes pavyks ;)

judita(2011-07-12 20:28)

Kaip pirma karta tai tikrai labai neblogai ;)

Emilija(2011-07-15 16:54)

Ar dedat tikrą medų?

Jliu(2011-07-17 13:49)

Aš į liukrą dėjau cukraus dar ir citrinos sulčių gavosi tąsi karamelė. Naudojau natūralų medų

Ernesta(2011-07-25 17:55)

gaminau.Labai skanus :))

Genutė(2011-08-10 23:52)

Padariau. Nesigavo tie lakštai tokie, kaip kad pirktinio skruzdėlyno. Nežinau, bandysiu dar kartą, gal kažką praleidau. Nepaisant to, išėjo skaniai, gausiai apibėriau kapotais riešutais.Užskaitau :)

egle(2011-11-23 12:31)

superinis receptas, gavosi toks kad net tirpo burnoje !!!!!!!

juste(2011-12-21 18:32)

man kazkaip lakstai nesigavo visur lipo... nu nzn parasysiu kaip gavos... dejau daugiau miltu nes niekaip negalejau iskociot...gal kas zinot ka netaip padariau? parasysiu kaip gavos galutinis rezultatas:)

g.s(2011-12-23 13:00)

as darydavau is vieno kiausinio, tai gaudavosi superinis, o siandien gaminau pagal sy recepta ir lakstai gavosi minksti taciau issipute ir mazokai pusleliu, nors dauziau ir minkiau apie pusvalandy :(

g.s(2011-12-23 13:03)

kocioti ir minkytis reikia pasitepant aliejumi stala, tada nelimpa..

ema(2012-02-14 19:23)

ACIU!!!!!!! UZ RECEPTA!!
LABAI SKANUS SKUZDELYNAS ISEJO IR LABAI DIDELIS MES DAUGIAU DEJOME VISKA
IR ISEJO KAIP DU TOKIE SKUZDELYNAI

agne(2012-02-27 14:09)

o kiek laiko jis gali pastoveti iki valgymo, jeigu antradieni padaryciau ar sestadieni butu dar skanus?

kulinaras megejas(2012-03-17 23:21)

pats pirmas komentaras papiktino: "merginos, nedvejokit, kepkit". Tipo, jei as ne mergina, tai kept negaliu??? Iskepiau. Daznai improvizuoju. Kazkaip receptuose daznai nutylimi esminiai dalykai. vienu kiausiniu maziau ar daugiau, saukstu grietines maziau ar daugiau, i medu sviesto idesit ar neidesit, mazai kas pasikeis. Siame recepte esminis dalykas - itin plonas iskociojimas. Tam siulau pilti aliejaus po gera sauksta ant stalo, su delnu ji istepti ir tada deti tesla. bekociojant tesla gali pasidaryt ir skyleta, nieko tokio, bet kociokit iki nerealaus plonumo. tada bus tikrai gerai. Kitas dalykas - pakankamas karstis. su dujomis manau ne problema, jei elektrine ar indukcine kaitlente, dekit maximalia galia ir spekit suktis. As nepataikiau su aliejumi. Akcijiniai aliejai ne veltui mazesne kaina matyt. Paskui per medu prasimusa aliejaus kvapas. Taip pat ziurekit, kad visos vietos paruduotu, baltos vietos ner gerai, kietesnes. Sirupui aptepliot rekomenduoju kulinarini teptuka. Siaip su saukstu laistant, netolygiai pasidengia. Taikant i auksciausia klase, reikia pasistengti :) Kiekviename patiekale taskus ant i sudeda kruopstumas, meile ir kuryba.

nijolė(2012-05-12 20:01)

o druskos kiek dėt recepte jos nera, mėginsiu daryt

Laura(2012-06-09 13:51)

Kulinarui megejui- mano skruzdelynas tirpsta burnoj, alieju naugoju pati pigiausia... mano paslaptis: visa stalo pavirsiu padengiu vienkartiniais ranksluosciais, vienas sluoksnis popieriaus, sluoksnis skruzdelyno lakstu ir taip iki 5-6 aukstu, visi aliejaus lashai sugeriami :) sekmes!

Laura(2012-06-09 13:53)

Kulinarui megejui- mano skruzdelynas tirpsta burnoj, alieju naugoju pati pigiausia... mano paslaptis: visa stalo pavirsiu padengiu vienkartiniais ranksluosciais, vienas sluoksnis popieriaus, sluoksnis skruzdelyno lakstu ir taip iki 5-6 aukstu, visi aliejaus lashai sugeriami :) sekmes!

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Karamelinis tinginys
Įvertinimas:

Pyragas "Zebriukas"
Įvertinimas:

Pyragas "Tinginiukas"
Įvertinimas:

 
Aguonų vyniotinis
Įvertinimas:

 
Prašmatnus tinginys
Įvertinimas:

Pyragas su slyvomis
Įvertinimas:

 
Bananinis pyragas
Įvertinimas:

 
Grietinėlės pyragas
Įvertinimas:

Tinginys
Įvertinimas:

Obuolių tinginys
Įvertinimas: