Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Pyragas "Draugystė"

Pyragas "Draugystė"
Rekomenduojame:

Ingredientai:

Tešlai 500 g miltų
245 g cukraus
230 g kepinių margarino
3 kiaušinių
1 5 g sodos
84 g vandens Įdarui 400 g varškės
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį
uogienės pertepimui

Gaminimas:

Kambario temperatūros margariną plakame su cukrumi iki baltos, purios masės. Beplakant įmušam po vieną kiaušinį ir plona srovele supilam vandenį. Prieš baigiant plakti įdedam sodą (sodą nugesinam taip: soda, keli grūdeliai citrinos rūgštelės, arbatinis šaukštelis vandens). Tada į tešlą sukratom persijotus miltus, atsargiai išminkom, nereikia perminkyti. Tešlą dalijame pusiau ir vieną gabalą iškočiojam apie 0,5-1 cm storio, subadome šakute ir apkepam 180 laipsnių orkaitėj apie 12 minučių.

Kol kepa pasiruošiam varškę įdarui (sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi). Apkepusį lakštą atvėsinam ištraukę iš orkaitės. Ant atvėsusio lakšto tepam sluoksnelį uogienės, dedam varškės masę ir galiausiai užklojam iškočiotu likusios tešlos lakštu. Pyrago viršų galima aptepti kiaušinio plakiniu. Tuomet šaunam orkaitėn ir kepam 40 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Jei varškė ar uogienė skystoka,tai galima įdėti truputėlį miltų.

Receptą atsiuntė: Mama
Įvertinimas:
3.09 iš 5 (58 balsai)

Komentarai
ineta(2011-06-19 19:10)

norejau paklausti 32g kiausiniu kiek bus vienetu?

Jūra(2011-07-23 21:03)

Jei viską tiksliai sversit pagal receptą,tai pyragas visada gausis,ir dar lb svarbu gerai išplakti margariną.:)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Citrininis desertas
Įvertinimas:

Apelsinų pyragas
Įvertinimas:

Kalėdinis pyragas
Įvertinimas:

 
Bobutės pyragas
Įvertinimas:

kalėdinis ragaišis
Įvertinimas:

Keksas su kakava
Įvertinimas:

"Skruzdėlynas"
Įvertinimas:

 
Pyragas su šokoladu
Įvertinimas:

Kalėdinis pyragas
Įvertinimas:

 
Desertas prie kavos
Įvertinimas:

Pyragas su mangais
Įvertinimas:

 
Keksas su abrikosais
Įvertinimas:

Morkų pyragas
Įvertinimas:

Tigrinis pyragas
Įvertinimas: