Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Paprasta lazanija

Rekomenduojame:

Ingredientai:

300 gramų kiaulienos faršo
pusė svogūno
1 skiltelė česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
3 šaukštai konservuotų pomidorų, pjaustytų gabaliukais
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
150 mililitrų vandens
6 nevirti lazanijos lakštai
 3 šaukštai grietinės
40 gramų tarkuoto Parmezano sūrio
truputį druskos
po truputį juodųjų pipirų, raudonėlio, baziliko, paprikos, petražolių, kitų prieskonių

Gaminimas:

Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

Įvertinimas:
3.93 iš 5 (199 balsai)

Komentarai
laura(2009-10-17 15:02)

:mrgreen:

olia(2009-10-17 15:15)

:idea: :arrow: :?: :!:

andrius(2009-10-27 19:54)

bandzau labai skaniu

laima(2009-10-29 13:18)

super :smile: tikrai lb skanu :grin:

sandra(2009-10-31 23:39)

bet ci anera tikras lazanijos receptas. tikra lazanija turi ir bechamel ir boloneze padazus, o cia tik vienas

edita(2009-11-15 15:06)

Paprasta lazanija- juk ir rasoma paprasta o ne ttikroji.. skaityt reikia ismokt :}}

adeibns(2009-12-11 17:31)

Atrodo skanei Mmmm... :shock: :!:

milda(2009-12-13 16:33)

Labai skanu, patiko visai mano seimynai, net man paciai keista :smile:

Martynas ir Donata(2009-12-19 17:44)

Lazanija labai skanu, bet kepdami ja mes dedame daugiau ( zymiai daugiau :) ) ivairiu darzoviu: cukiniju, morku, svogunu, cesnaku, pamidoru, salieru , krapu, papriku or t.t. Iseina lb skaniai o su daugiau darzoviu ir sveikiau.

aliosa(2010-01-05 16:03)

kas dar neragavo tas ne garfildas :arrow: del jos gali buti ir storas tingus katinas einu pameginti padariti

meile(2010-01-09 16:00)

Atrodo skaniai:) o tuos lakstus nereiktu pavirti, kad paskui jie nesigautu kieti? labai prasau atsakyti:)

Diana(2010-01-11 14:07)

meile, manau, kad reikia pavirti arba nuplikyti(as nuplikau)...pirma karta, kai gaminau, tai nenuplikiau ir tikrai lakstai gavosi kieti ir visa skoni sugadino...:(

meile(2010-01-14 22:59)

aciu labai uz atsakyma:)

zuikute(2010-01-18 11:03)

tai pirmas sluoksnis mesyte ? po to tik lakstai ?

katinuka66(2010-03-07 17:43)

m žiaurai skanu

katinuka66(2010-03-07 17:44)

;D

vaiva(2010-03-08 14:39)

KIEK LAIKO KEPA LAZANIJA?

migle(2010-03-31 21:38)

ar labai skanu? nes neragavus ir galvoju ar verta?

grazuole(2010-07-04 11:32)

kai ta lazanija?
ar skani?
kiek laiko kepa?

vinciox(2010-09-30 09:39)

As prie viso sio dar dadejau viena sluoksni bulviu koses, mm labai skaniai gavosi.

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Moliūgų lazanija
Įvertinimas:

"Bolonijos" makaronai
Įvertinimas:

Spageti su vištiena
Įvertinimas:

Įdaryta lazanija
Įvertinimas:

 
Sicilijos makaronai
Įvertinimas:

 
Makaronų apkepas
Įvertinimas:

Makaronais su mėsa
Įvertinimas:

Netikra lazanija
Įvertinimas:

 
 
Makaronų pyragas
Įvertinimas:

Spagečių apkepas
Įvertinimas: