Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Netikras zuikis

Rekomenduojame:

Ingredientai:


0 5 kg faršo

1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 riekelės batono išmirkintos piene
1 kiaušinis
3 valgomi šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis mairūno
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
druska
šviežiai maltų pipirų
Papuošimui
lauro lapai

kvapnieji pipirai arba kadagio uogos


Gaminimas:

Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos.

Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtakruoti nedidelę žalią bulvę, supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.

Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį).

Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę, kol zuikių paviršius paruduos.

Receptą atsiuntė: Neringa
Įvertinimas:
3.07 iš 5 (102 balsai)

Komentarai
kiskis(2011-08-09 12:24)

vakar dariau labai skanus skanesni nei maximoj

renata(2012-02-14 16:11)

NU BET TU IR PALYGINAI SAVO GAMINTA IR MAXIMOJE AISKU KAD NAMIE SKANIAU TEN ISVISO NEAISKU KA DEDA

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Virta žuvis tešloje
Įvertinimas:

Naminės tortilijos
Įvertinimas:

 
Paštetas
Įvertinimas:

Naminis vyniotinis
Įvertinimas:

Netikras zuikis
Įvertinimas:

 
Olandiška silkė
Įvertinimas:

 
 
Žuvies mišrainė I
Įvertinimas:

Žuvies skanėstas
Įvertinimas: