Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Netikras zuikis

Rekomenduojame:

Ingredientai:

0,5 kg faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 riekelės batono išmirkintos piene
1 kiaušinis
3 valgomi šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis mairūno
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
druska
šviežiai maltų pipirų

Papuošimui:

lauro lapai
kvapnieji pipirai arba kadagio uogos

Gaminimas:

Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos.

Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtakruoti nedidelę žalią bulvę, supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.

Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį).

Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę, kol zuikių paviršius paruduos.

Receptą atsiuntė: Neringa
Įvertinimas:
3.27 iš 5 (88 balsai)

Komentarai
kiskis(2011-08-09 12:24)

vakar dariau labai skanus skanesni nei maximoj

renata(2012-02-14 16:11)

NU BET TU IR PALYGINAI SAVO GAMINTA IR MAXIMOJE AISKU KAD NAMIE SKANIAU TEN ISVISO NEAISKU KA DEDA

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Žuvis drebučiuose
Įvertinimas:

Silkė su persikais
Įvertinimas:

Krevečių kokteilis
Įvertinimas:

 
Vytintos stintos
Įvertinimas:

Silkė acto marinate
Įvertinimas:

 
Silkė su citrinomis
Įvertinimas:

Totoriškas steikas
Įvertinimas:

Silkė su imbieru
Įvertinimas:

 
Šventinė lydeka
Įvertinimas:

Lašišos užpiltinis
Įvertinimas:

Virti vėžiai
Įvertinimas: