Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Naminis batonas

Rekomenduojame:

Ingredientai:

1 stiklinė šilto vandens
7 g sausų mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
8 šaukštai aliejaus
3 stiklinės miltų

Pastaba: stiklinės talpa 200 g.

Gaminimas:

Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, maišome, kol ištirps, tada statome šiltai 10-15 min., kol suputos.

Suberiame/supilame likusius produktus ir viską intensyviai maišome-minkome geras dešimt, o galima ir penkiolika min.

Tada gautą tešlos gabalą dedame į aliejumi išteptą indą ir valandai statome šiltai.

Daliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį kočiojame į blyną, kurį susukame.

Gautus ritinius krauname ant skardos, statome šiltai 40-50 min. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio ir kišame visą tą gėrį į karštą, iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Skanaus :)

Receptą atsiuntė: Karina
Įvertinimas:
3.81 iš 5 (73 balsai)

Komentarai
Sidona(2011-03-24 12:29)

Velyku neislauksiu, bandysiu siandien pat :)))) išsivirsiu kiausiniu... kaip skanu bus :D

Aira(2011-03-24 13:34)

tai cia tipo su velykom susije?????

Natalija(2011-03-24 13:55)

O tu per velykas nenoretum naminio silto batono ar duonos? is kur tokiu piktu zmoniu yra...

Miglė(2011-03-24 13:57)

Taigi super! Mano močiutė per visas šventes iškepa bulkos :) tik dar įdeda razinų :)

Aira(2011-03-24 14:06)

Nu as kepciau, bet ne apetitnai atrodo, isvaizda.

Natalija(2011-03-24 14:12)

Tada tavo komentaras visiskai neatitinka tavo pacios pozicijos :))) cia tik tavo reikalas, kad jis tau neatrodo "apetitnai", bet nereiskia, kad jis netinka velykoms :)

Elena(2011-03-24 18:18)

Man seilės tysta kaip norisi savo namie kepto batono... Mielai išbandysiu šį receptuką per šias velykas;)

Karina(2011-03-25 12:17)

Aira, o tu nesikuklink - siųsk savo receptus ir tik pasidžiaugsiu, jei jie bus geresni, apetitnesni ir labiau "į temą" :)

Monika(2011-04-07 18:49)

Šiandien kepiau,gavosi super.Ačiū už receptuką.

Mari(2011-05-12 22:36)

o tai čia du batonai gaunasi? taip imi ir susuki kaip vaflius? tikiuos bus aiškiau kai gaminsiu..

Laura(2011-05-25 12:52)

bandziau kepti bet nesigavo... galbut per saltai laikiau nes neiskilo tesla... bet apie iskilyma teslos niekas ir nerase.

Laura(2011-05-30 16:50)

antra kart bandziau ir gavos ir visai nieko toks isejo,tiksliau du batoniukai

Karina(2011-10-18 20:10)

Tai juk mielės paminėtos, logiška, kad tešla turi pakilti :) Beje, pastebėjau, kad kuo ilgiau minkoma tešla, tuo skanesnis batonas gaunasi :) O kildinimui tai į orkaitę kišu - užstatau temperatūrą apie 40 laipsnių ir laikau reikiamą laiko tarpą, nėra buvę, kad neiškiltų. Pabandykit!

volissima(2012-01-11 12:37)

labai paprastas, lengvas receptukas, pirma karta kepiau du mazesnius, kita karta viena dideli ir kelias bandukes :) beje antra karta kepdama idejau sauja sezamo seklu :) nu laaaabai labai :)

Jurga(2012-03-14 09:21)

Aciu uz recepta, labai liuks

Virrr(2012-04-17 09:43)

O ar galima naudoti ne sausas mieles? Kiek tada jų reikia?

Kristina(2012-04-25 19:47)

Mmm... Labai skanu! Super skonis gavosi :)

rassa(2012-05-10 18:16)

as ka tik issikepiau.mano kazkoks pilkas.o jei vandeni pienun pakeist,neskaniau butu?

Irmia(2012-06-02 11:40)

O as jau 2 kartus bandžiau jį kepti, bet man vis neiškyla. Pirmą kartą naudojau paprastas, saldytuve laikomas, mieles, antra kartanaudojau kazkokias "tirpstancias" ir vėl nieko.. Gal galit pasakyti kokias konkrečiai mieles naudojate?

Irena(2012-06-15 14:13)

Sveikos merginos,labai sugunde sis batono receptelis,siandien bandau gamint,dabar dar kildinu tik tesla,kaip jau bus iskeptas ir aisku paragautas,butinai parasysiu

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Apelsininė bulka
Įvertinimas:

Trispalvė pynė
Įvertinimas:

 
Kalėdinė duonelė
Įvertinimas:

 
Duona su cukinija
Įvertinimas:

 
Citrininė duona
Įvertinimas:

Burokėlių rūgštis
Įvertinimas:

Balta duona
Įvertinimas:

 
Mažoji duonelė
Įvertinimas:

Česnakinė duona
Įvertinimas:

Česnakinė bagetė
Įvertinimas: