Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Mieliniai užgavėnių blynai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

500 ml pieno
7 g sausų arba 20 g šviežių mielių
500 g miltų
1 žiupsnelis druskos
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštelis kepimo mitlelių
2 šaukštai pieno kepimo milteliams ištirpdyti tiek pat ir mielėms

Gaminimas:

Pašildykite pieną, kad būtų truputi šiltesnis nei kūno temperatūros. Ant sausų mielių užpilkite pieną ir sumaišykite, kad ištirptų. Leiskite mielėms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiranda putos (Jei gaminate su šviežiomis mielėmis, jas ištrinkite su keletu šaukštų šilto pieno ir puse šaukštelio cukraus, leiskite pastovėti, kol pradės putoti.)
Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
Pieną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
Kai mielės jau pradeda veikti, tai yra burbuliuoti, pasidengia balsva putele ir skleidžia mielių kvapą, jas supilkite į pieną su cukrumi, išmaišykite. Tada suberkite miltus ir išmaišykite. Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai bent 1 valandai (jeigu namuose šalta, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite dubenį su tešla.)
Išlydykite sviestą. Kepimo miltelius ištirpdykite poroje šaukštų pieno ir sumaišykite su sviestu.
Sviesto ir pieno mišinį pilkite ant pakilusios tešlos ir maišykite. Palikite tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį.
Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Receptą atsiuntė: Virėja
Įvertinimas:
3.02 iš 5 (94 balsai) 3.02 5 94

Komentarai
Greta(2012-11-24 12:12)

reiks kada pasigaminti as jau esu ragavusi tikriausiaia labai skanus blynai

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Mieliniai blynai
Įvertinimas:

Kopūstų blyneliai
Įvertinimas:

 
Mieliniai blynai
Įvertinimas:

Grikių blynai
Įvertinimas:

Blyneliai
Įvertinimas:

 
Blynų pyragas
Įvertinimas:

 
Blyneliai su "Matti"
Įvertinimas:

 
Migdoliniai blynai
Įvertinimas:

Siūlų blynai
Įvertinimas:

Braskiu svajone!
Įvertinimas: