Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Mieliniai blynai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

400 gramų kvietinių miltų,
0.5 litro pieno,
2 kiaušiniai,
40 gramų sviesto,
0.5 šaukšto druskos
0.5 šaukštelio cukraus,
15 gramų mielių,
Truputį aliejaus

Gaminimas:

Truputį pakaitinama 250 g pieno, jame išleidžiamos mielės, kurios po to sumaišomos su miltais. Užmaišyta tešla palaikoma šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilamas su tryniais sumaišytas pienas, tirpintas sviestas, suberiama druska ir cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Tešla dar kartą turi pakilti. Prieš kepant į tešlą sudedami smarkiai išplakti baltymai. Blynai kepami gerai įkaitintoje, aliejumi išteptoje keptuvėje.

Įvertinimas:
3.35 iš 5 (86 balsai)

Komentarai
Evelina(2009-12-07 21:10)

Nice pabandziau ir pavyko labai skanu net budama 13 (sausi sueis 14) sugebejau juos issikepti na truputeli padejo ir tetis musu seimos kepejas:)) ;D pabandykit ir jus apsilaizysit pirstus :d

PonasNiekas(2010-11-28 17:23)

Zmones jei rasot tokius receptus tai supraskit kad juos skaitys ne 20m prie puodu prileide zmones ir jiem reikia aiskiu instrukciju step-by-step kaip gaminti ta ar ana.

(2010-11-28 21:17)

Nu, jooo. Instrukcija tai nieko gero nesakanti - skirta 10 metų kepančiai tuos blynus kasdien, kai nereikia nei proporcijų, nei eigos. Jei iškilusią tešlą maišysim su plaktais baltymais, ji sukris. Ar taip ir turi būti?

lukas(2011-05-11 12:03)

nezinau skniai atrodo reikes pabandit bet daug reikia pieno ir miltu

Jurgita(2011-08-19 20:29)

Instrukcija normali, ko cia nesuprast?

Tavo komentaras

Panašūs receptai

 
Varškės blynai
Įvertinimas:

Braskiu svajone!
Įvertinimas:

Grikių blynai
Įvertinimas:

 
Ploni blynai
Įvertinimas:

Bulviniai blynai
Įvertinimas:

Atskiri varškėčiai
Įvertinimas:

Žemaičių blynai
Įvertinimas:

 
Sveikuolių blynai
Įvertinimas:

Obuoliniai blynukai
Įvertinimas:

Čirviniai blynai
Įvertinimas:

 
Mieliniai blynai
Įvertinimas:

Lietiniai blyneliai
Įvertinimas:

Žalieji blynai
Įvertinimas: