Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Kūčiukai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

130 ml šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 2 šaukštai cukraus
250 g miltų
1 žiupsnelio druskos
1 šaukšto aliejaus
25 g aguonų

Gaminimas:

Į šiltą vandenį suberti cukrų (jei norite saldžiau, cukraus berkite daugiau), sudėti mieles ir viską išsukti, kol mielės ištirps. Miltus išsijoti į skystą masę, suberti druską ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą rankomis užtrunka apie 10 minučių. Galiausiai supilti aliejų ir aguonas ir dar kartą paminkyti.
Uždengti ir leisti pakilti dvigubai.

Pakilusią tešlą pasidalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį išvolioti į virveles. Supjaustyti 1 cm gabaliukais. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir sudėti kūčiukus. Pašauti į 180° C orkaitę 15-20 min.
Ataušusius susidėti į krepšelį ar sandarią dėžutę.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Zina
Įvertinimas:
3.43 iš 5 (68 balsai)

Komentarai
Raminta(2012-12-18 19:33)

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm labai skanu , nedaug ko reikia ir lengvai gaminasi......

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Sveiki sausainiai
Įvertinimas:

Avižiniai sausainiai
Įvertinimas:

Uogų sausainukai
Įvertinimas:

Aguoninės rožytės
Įvertinimas:

 
Balta migdolų nuga
Įvertinimas:

Eklerai
Įvertinimas:

Paprasti sausainiai
Įvertinimas:

Paprasti sausainukai
Įvertinimas:

 
Saldžios širdelės
Įvertinimas:

Margi sausainukai
Įvertinimas:

Kokosiniai sausainiai
Įvertinimas:

Mažųjų sausainiai
Įvertinimas:

 
Naminiai sūreliai
Įvertinimas:

Meduoliai
Įvertinimas:

Napoleono sausainiai
Įvertinimas:

 
Lazdelės su sūriu
Įvertinimas: