Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Karamelinis tortas

Karamelinis tortas Karamelinis tortas
Rekomenduojame:

Ingredientai:

Biskvitams:

2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu"
1 a.š. gesintos sodos

Grietinėlės kremas:

400 ml grietinėlės
2 v.š. cukraus
 

Karamelinis kremas:

0,66 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu"
100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
80 - 100 g pakepintų žemės riešutų
 

Šokoladinis pertepimas:

100 g šokolado
50 ml pieno
 

Biskvitų sulaistymui:

0,25 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus

Pastaba: Du biskvitai iš vienos normos, perpjauti per pusę, turi gautis keturi lakštai.

Gaminimas:

Biskvitai:

Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180 C apie 10 min. Iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.

Grietinėlės kremas:

Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.

Karamelinis kremas: 

Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės.  Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.

Sirupas biskvitų sulaistymui: 

Vandenyje ištirpiname cukrų.

Torto surinkimas:

 Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame vieną dalį grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings.

Puošiame, pagal savo fantazija. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Salomeja
Įvertinimas:
3.51 iš 5 (57 balsai)

Komentarai
Karina(2011-03-25 12:14)

Nuostabiai torčiukas atrodo! O iš sudedamųjų dalių aprašymo sprendžiu, kad ir skonis dangiškas :))) Būtinai išbandysiu!

močiutė Dalia(2011-03-25 21:39)

Išvaizda nuostabi, bet nesiskiria ir skonis.

e(2011-03-28 09:57)

jau du kartus kepiau,gavosi skaniai..receptas vertas demesio..o apie grozi isvis nera zodziu!

Oksana(2011-04-28 12:59)

Na ką tik susipyliau, nes negalėjau atsispirti šiam skaniai atrodančiam tortui, tikiuosi nenusivilsim :)

Rimami(2011-05-21 21:03)

1. Recepte yra klaida - į tešlą dar dedasi 1 st. grietinės!
2. Čia yra tortas "Snikersas" pagal Daividiją iš SM forumo - labai jau nesąžininga, kai pakeitus pavadinimą tortas patampa pagal Salomėją :)))))
3. Tortukas ištiesų dieviško skonio, skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo.

Kristina(2012-06-15 17:43)

jokiu grietiniu nereikia! gavosi super, o kas kaip nori tas taip vadina...

dovile(2012-10-17 10:22)

gal ir kvailas klausimas...bet ka daryti kai neturi rududu?turiu kondensuoto...gal kakavos ideti i kondensuota?

inesa(2012-11-01 18:15)

issivirk kondensuota piena ir turesi toki pat kaip ir rududu - karamelini. Padaryti labai lengva, tereikia kondensuoto pieno skardine virti apie 2val puode, taip, kad visa laika skardine butu apsemta vandeniu ;)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Dribsnių tortas
Įvertinimas:

 
Persikų tortas
Įvertinimas:

Tortas "Medutis"
Įvertinimas:

 
Barbės tortas
Įvertinimas:

 
Tortas Napoleonas
Įvertinimas:

Vaflinis tortas
Įvertinimas:

Medaus Tortas
Įvertinimas:

 
Jogurtinis tortas
Įvertinimas: