Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Lazanija

Lazanija Lazanija
Rekomenduojame:

Ingredientai:

1 pakelio lazanijos lakštų 500 g 400 g parmezano sūrio Bolonese padažui 1 didelio svogūno 1 didelės morkos skiltelės česnako 150 g pievagrybių 300 g faršo 0 5 stiklinės baltojo vyno 0 5 stiklinės vandens 3 šaukštų pomidorų pastos 75 g sviesto mairūno baziliko druskos Bechamel padažui 50 g sviesto 50 g miltų 900 ml pieno malto muskato

Gaminimas:

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio dydžio puode svieste pakepinamas svogūnas, supjaustyta morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas ir smulkinti pievagrybiai. Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės baltojo vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui. Viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip: ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant, pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. Skanaus :)

Receptas atsiųstas konkursui.

Receptą atsiuntė: Raminta
Įvertinimas:
3.73 iš 5 (145 balsai) 3.73 5 145

Komentarai
Zilute(2010-03-09 10:34)

Labai noriu ismokti pasigaminti teisingai Lazanija.Sis receptas mane labai sudomino.Bet,iskilo vienas klausymas...Ar nereiketu apvirti Lazanijos lakstu pries dedant i skarda?

sandra(2010-03-11 13:53)

tikrai nereikia. Neapvirti jie puikiai iskepa.

sigis(2010-03-29 21:16)

bendziau nieko neisejo:D

migle(2010-03-31 21:35)

nesamone durnesnio recepto negalejot sugalvot jau garfildo geresnis receptas negu jusu

Nerijus(2010-04-10 15:41)

Tik muskato nepadauginkit, o siaip gaunasi normaliai

vilma(2010-04-26 15:25)

nu tikrai kazkokia durnybe nemanau kad kas moketu padaryt pagal orginalu receptaaaaa!!!!!!!!

Darius(2010-05-04 17:12)

Super receptukas ir super patiekaliukas.kelis kartus dariau ir viskas puikiai gavosi.Skanumelis!

henia(2010-05-18 19:29)

pabandysiu:)

shef(2010-08-25 14:28)

Viskas cia puiku :) o tie kurie sako kad cia durnyste, nes jiem neisejo sito padaryt, tai tiesiog, ne kiekvienas sugeba tai..

arte(2010-09-17 14:14)

o lazanija tikrai tajp skanu? as neragaves tai nezinau

Marija(2010-09-25 20:11)

Tie, kas sako kad čia durnybė tegu išmoksta gaminti super receptas.

SSSSS(2010-10-02 14:19)

Viskas cia gaunas;) Labai skanu;)

Karamelita(2010-10-16 19:43)

Labai geras receptukas... labai skaniai gali pasigaminti :) aciu :)

Daniellita(2010-10-23 13:06)

Labai geras receptas. Beprotiškai man patinka ši lazanija. Labai skanu ;)

Julija(2010-10-24 23:13)

Sveiki! :) Lazanija čia atrodo gundančiai... va gryžau iš Italijos kaip tik, prisipirkus Lazanijai lakštų :D ir nežinau ką su jais veikt :DD ar tikrai nereikia jų virt? (noriu išsiaiškint, kad paskui bėdų nebūtų gaminant man...)iš anksto dėkoju ! :)

Anzela(2010-11-12 14:49)

Lakštų tikrai nereikia virti. Tik nepagailėk Bechamelo padažo. Jei truks skysčio, tada lakštai neiškeps.

mergyte(2010-11-29 09:54)

Kodel butent kazkas leechino? Juk cia gali buti ta pati recepto autore, turint omenyje, kad ji yra labai aktyvi ir tikrai daug jos receptu galima pamatysi siame puslapyje...

Bobas(2010-12-12 18:25)

Zjbs yra, aš jau antrą kartą kepu :D

as(2011-02-06 17:58)

receptas gal ir skanus, taciau tikrai tai nera originali receptura. bolognese padazas gaminamas ne taip. I ji privalo ieiti salieras, neturi buti jokiu vynu ir pievagrybiu. farsas taip pat ne bet koks, o jautienos.

Giedre(2011-06-06 12:40)

nerealiai skaniai gaunasi!!! aciu uz recepta :D

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Virta kiauliena
Įvertinimas:

 
Totoriškas steikas
Įvertinimas:

Aštrus plovas
Įvertinimas:

"Bočių" blynai
Įvertinimas:

Apkeptos dešrelės
Įvertinimas:

 
Kiauliena su ryžiais
Įvertinimas:

Kiaulienos maltinis
Įvertinimas:

 
Sūdyta jautiena
Įvertinimas:

 
Plovas
Įvertinimas: