Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Kalėdiniai sausainiai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

125 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudojo cukraus
125 ml medaus, skysto
1 kiaušinis
375 g miltų
1 valgomasis šaukštas malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
1 šaukštelis sodos

Glazūrai:

20 ml  raudonų maistinių dažų
20 ml žalių maistinių dažų
10 saldainių, papuošimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.

Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su actu, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių.

Iškočiokite du lakštus iki 4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius.

Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10 minučių.

Papuoškite sausainius maistiniais dažais ir saldainiais. Papuošimui galima naudoti ir medų, kaip tvirtinamąją priemonę, kad saldainiai laikytųsi.

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė: Vita
Įvertinimas:
3.34 iš 5 (41 balsai)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Meduoliniai grybukai
Įvertinimas:

 
Kokosainiai
Įvertinimas:

 
 
Šaunioji kariauna
Įvertinimas:

 
Kokosiniai sausainiai
Įvertinimas:

Širdukai
Įvertinimas:

skanusis sausainukas
Įvertinimas: