Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Kaimiškas kugelis

Rekomenduojame:

Ingredientai:

1,5 kg. bulvių
2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
250 g. spirgučių
druska
padažui:
sviestas
grietinė
druska

Gaminimas:

Bulves sutarkuojam. Įmušam kiaušinius, sudedam spirgučius, įpilam užvirintą pieną, pagardinam druska ir viską gerai išmaišom. Kepimo formą ištepam aliejum, išklojam kopūstlapiais ir pilam bulvių masę. Kepam 40 - 50 min. Padažui sviestą ištirpinam, dedam druską ir grietinę. Dar nenuėmę nuo ugnies, pamaišom apie 30 sekundžių.

Receptą atsiuntė: Sandra
Įvertinimas:
3.90 iš 5 (62 balsai)

Komentarai
Ieva(2010-12-09 11:03)

atsiprasau as nelabai dar didele virtuves seimininke, todel it noriu pasiteirauti o prie ko cia kopūstlapiai? :))

Dova(2011-02-14 11:20)

kopustlapis, tikriausia, vietoj kepimo popieriaus... kad kugelis nepriliptu :)
cia mano asmeninis samprotavimas :)

Joli(2011-03-24 15:41)

kopustalpais dar suteikia labai gardu aromata;)mociute taip kepdavo,ir labai skani po kugelio apacia gaunasi plutele:)

Sandra(2011-03-24 15:41)

kepant kugeli, nereikia i skarda tiesti jokio kepimo popieriaus, tuo lab kopustlapiu.. tiesiog istepkite skarda riebalais, ir jis jums graziai iskeps tik kepant ziurekite kepimo temperatura..

arminas(2011-04-01 19:38)

nezinau kaip jus bet man patiesus kepimo popieriu taip pat graziai apskrunda nematau reiksmes kopusto lapu det igauti balandeliu skoni DDDDD

laura(2011-08-31 16:08)

nesamones rasot!! parase recepta "Kaimiskas kudelis" tai ir parase kaip jie daro kaime kugeli,koks yra receptas taip ir parase,o jei kazkam nepatinka yra begales receptu be kopusto lapuuuuu....tai juos ir komentuokit! Jau geriau parasytu kas pabende ir pasakytu ar skanu:) as tai va siandiena gaminsiu ir butent su kopusto lapais,ir ryt parasysiu kas gavosi,neabejoju kad bus skanu :))

laura(2011-09-01 16:30)

super gavosi:) labai skanu tie kopustai duoda tokio gero skonio ir kvapo!! O apacia tokia minkstute:) labai skanu :)

Ligita(2011-10-27 18:45)

na va padariau viską pagal receptą (tik kopūstlapių nedėjau) tikiuosi skaniai gausis :) Tik labai nuliūdino šeimos narių pavėluotas komentaras, kiaušinis juk kietina, visai nereikia jo dėti, o aš pamiršau tai :( ir kai pasakiau, kad virinto pieno įpyliau visi susiraukė.. bet visi suprantama savaip gamina, tikiuosi nepasigailėsiu gaminusi pagal šį receptą, juolab, kad kažkam skaniai ir visai ne kietai gavosi :)))))

Zose(2012-06-03 16:14)

As visada itarkuoju kelis svogunus: kugelis gaunasi sviesus ir kvapnus.

romas(2012-08-14 17:25)

kokem karstija kepti

irena(2012-09-12 15:22)

O aš,kai atsibosta kept su spirgiukais,į bulvių masę pridedu rūkytų šonkauliukų,tai šeimyna pirščiukus apsilaižo pavalgę :DDD ,ir aišku,nepamirštu įtarkuoti svogūno į tarkius,o į padažiuką keptų svogūniukų pridedu ;)

Odijalas(2012-09-21 18:26)

kopustu lapai dedami ne del prisvilimo, o del skonio! kopusto lapas yra pavogtas, is blynu ant kpustu lapu, ten yra visai kitas patiekalas, kaimiskas, jei kam ydomu :DD beproto skanu!! tik lapa sturi buti dziovintas sauleje o ne zalias, ir dziovinama tik virsutiniai( tie kur dazniausiai buna ismetami pirmieji guzio lapai) jei kas neragavot butinai pasidomekit ir pasigaminkit "blynu ant kopusto lapu" !!
Skanaus!!

Lina(2012-10-22 15:43)

Noriu pasakyti kad kiausinio geriau nedeti....y tarkala kiausinis ir pipirai nesideda...o siaip gerai skanu labai tik tikrai vietoj pieno grietine geriau...

Anastasija(2012-10-26 15:46)

as ir pieno ir grietines dedu, gaunasi super:)

GRASASS(2012-11-28 12:44)

Pasakykite kokia tueri buti orkaiteja temperatura kepant kugeli.

JOLANTA(2013-01-05 16:48)

AS VIETOJ PIENO KEFYRO DEDU

Tavo komentaras

Panašūs receptai

 
Bulvių apkepas
Įvertinimas:

Bulvės "Chantilly"
Įvertinimas:

Bulviniai lizdeliai
Įvertinimas:

 
Bulvinukas
Įvertinimas:

 
Bulvių apkepas
Įvertinimas:

 
Bulvių pica
Įvertinimas: