Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Jautiena su grybais

Rekomenduojame:

Ingredientai:

600 g lieso jautienos kumpio
5 svogūnai
100 g pievagrybių
šaukštas krakmolo
pusės citrinos sulčių
2 šaukštai sojų padažo
pusė šaukšto cukraus
druskos
maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepti

Gaminimas:

Kumpį nulupame, nusausiname ir supjaustome lazdelėmis. Jautienos kumpio lazdeles apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis, užberiame druskos ir cukraus, apibarstome pipirais. Marinuojame 2 valandas.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudedame supjaustytą marinuotą jautienos kumpį. Kepame uždengtoje keptuvėje, nustatę mažą kaitrą, maždaug 15-20 minučių. Kepdami po truputį maišome mėsą ir vis įpilame vandens. Patroškiname dar apie 10 minučių.
Kol mėsa troškinama, nuvalome ir pusžiedžiais supjaustome svogūnus, o nuvalytus grybus supjaustome griežinėliais. Mėsai suminkštėjus, sudedame grybus, svogūnus, įpilame sojų padažo. Viską patroškiname dar apie 5 minutes. Baigdami kepti užpilame šaltame vandenyje išleistą krakmolą ir maišome, kol sutirštėja.
Troškinys paruoštas!

Receptą atsiuntė: Joana
Įvertinimas:
3.15 iš 5 (27 balsai) 3.15 5 27

Komentarai
Gerda(2010-08-23 15:43)

kazkas tradicinio ir tuo paciu metu netradicinio :)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Kepta aviena
Įvertinimas:

Heraklio Kukuliai
Įvertinimas:

 
Kukuliai švediškai
Įvertinimas:

 
Befstrogenas
Įvertinimas:

 
Troškinta jautiena
Įvertinimas:

 
Kazachiška basturma
Įvertinimas: