Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Dvispalviai sausainiai su migdolais

Dvispalviai sausainiai su migdolais
Rekomenduojame:

Ingredientai:

250 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
150 g sviesto,
150 g cukraus,
1 kiaušinis,
2 šaukšteliai romo ekstrakto,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
60 g šokolado,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
100 g sezamo sėklų,
100 g migdolų.

Gaminimas:

Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet apvoliokite sezamo sėklose ir supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite į formeles arba ant kepimo skardos. Į kiekvieno sausainėlio vidų įspauskite po migdolą. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.

Receptas atsiųstas konkursui.

Receptą atsiuntė: Raminta
Įvertinimas:
3.48 iš 5 (25 balsai)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Margi sausainukai
Įvertinimas:

Paprasti sausainukai
Įvertinimas:

Imbierinukai
Įvertinimas:

Naminiai kučiukai
Įvertinimas:

 
 
Eklerai
Įvertinimas:

Kokosiniai sausainiai
Įvertinimas:

 
Rusiški sausainiai
Įvertinimas:

Sausainiukai
Įvertinimas:

Kalėdiniai meduoliai
Įvertinimas:

 
Sausainiukai
Įvertinimas:

Varškės tinginys
Įvertinimas: