Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Dvispalviai sausainiai su migdolais

Dvispalviai sausainiai su migdolais
Rekomenduojame:

Ingredientai:

250 g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis druskos 150 g sviesto 150 g cukraus 1 kiaušinis 2 šaukšteliai romo ekstrakto 1 šaukštelis vanilės ekstrakto 60 g šokolado 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 100 g sezamo sėklų 100 g migdolų

Gaminimas:

Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet apvoliokite sezamo sėklose ir supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite į formeles arba ant kepimo skardos. Į kiekvieno sausainėlio vidų įspauskite po migdolą. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.

Receptas atsiųstas konkursui.

Receptą atsiuntė: Raminta
Įvertinimas:
3.48 iš 5 (25 balsai) 3.48 5 25

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Serbentų sausainiai
Įvertinimas:

Sausainių bokštas
Įvertinimas:

Debesėliai
Įvertinimas:

 
Avižiniai sausainiai
Įvertinimas:

Medaus žagarėliai
Įvertinimas:

Saldūs margučiai
Įvertinimas:

 
Sūrio sausainiai
Įvertinimas:

Mano imbierinukai
Įvertinimas:

 
Cukriniai sausainiai
Įvertinimas:

Varškės sausainiai
Įvertinimas: