Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas Cukinijų pyragas Cukinijų pyragas
Rekomenduojame:

Ingredientai:

Tešlai:

300 g miltų
200 g margarino
1 kiaušinis
1 šaukštas žalumynų
0,5 šaukštelio druskos

Įdarui:

1 maža cukinija
2 dideli pomidorai
300 g varškės sūrio
100 g fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
bazilikai

Užpilui:

150 g grietinės
3 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
1 šaukštas žalumynų
druska
raudonėlis

Pabarstymui:

sezamo sėklos

Gaminimas:

Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir išminkykite tešlą. Padėkite 30 min. į šaldytuvą. Po to, du trečdalius tešlos ištieskite į kepimo formą, padarykite aukštesnius kraštus.

Cukiniją nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais, sudėkite ant ištiestos tešlos, pabarstykite kapotais bazilikais, sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir česnakus. Ant viršaus sudėkite gabaliukais pjaustytą varškės sūrį ir fermentinį.

Užpilui skirtus produktus sumaišykite ir supilkite ant pyrago.

Likusią iškočiotą tešlą supjaustykite juotelėmis ir uždenkite jomis pyrago viršų. Pabarstykite sezamo sėklomis.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, 40-60 min. Skanaus!

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

Receptą atsiuntė: Agneta
Įvertinimas:
3.09 iš 5 (43 balsai)

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Pyragas su vyšniomis
Įvertinimas:

Vyniotinis
Įvertinimas:

 
Kalakutienos pyragas
Įvertinimas:

 
Apelsinų pyragas
Įvertinimas:

Kalėdinė eglutė
Įvertinimas:

 
Varškės tortas
Įvertinimas:

Bulvių pyragas
Įvertinimas:

Serbentų pyragas
Įvertinimas:

Bulka pasaga
Įvertinimas:

 
Tuno pynė
Įvertinimas:

Vyšnių pyragas
Įvertinimas:

Pyragas "Sostinė"
Įvertinimas:

Obuolių pyragas
Įvertinimas: