Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Čili sriuba

Rekomenduojame:

Ingredientai:

5 porcijos
500 gramų jautienos faršo arba smulkiai supjaustyto kumpio
1 čili pipiras
100 gramų aštraus pomidorų padažo
500 gramų pomidorų
2 česnako skiltelės
400 gramų konservuotų aštrių raudonų pupelių
1 paprika
prieskonių (paprikos, prieskonių jautienai ir pan.) pagal skonį
1 svogūnas
3 šaukštai aliejaus
200 g fermentinio sūrio
Druska, pagal skonį

Gaminimas:

~ 2 valandos
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite. Jautienos faršą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu kol paruduos. Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau. Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sūris gražiai išsilydys. Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono rekelėmis arba pašildytomis česnakinėmis bandelėmis (būna, berods, IKI parduotuvėse).

Įvertinimas:
4.07 iš 5 (190 balsai)

Komentarai
Akvilė(2010-11-02 10:10)

Mano megstamiausia!!! :)

Gerda(2010-11-02 10:47)

Dievinu cili sriubyte :D

Giedrute(2010-11-02 13:34)

niam niam niam :))))

Toma(2010-11-02 14:47)

Bandžiau, laaabai skani :DDD

Eglė(2010-11-02 15:36)

skani sriuba, tik negalima ja piktnaudziauti del astrumo :)

Ramunė(2010-11-02 17:02)

Aš nemėgstu labai aštraus maisto, todėl bandysiu šia sriubą gaminti, panaudodama tik šiek tiek čili pipiro :)

vaida(2010-11-05 12:45)

labai skani:)

mantas(2010-11-07 08:47)

kuo astriau, tuo skaniau!!!

Algirdas(2010-11-13 11:56)

O aš šiandien bandysiu ją :)

Algirdas(2010-11-14 20:41)

Buvo skanu. Vietoje aštraus pomidorų padažo naudojau paprastą ir daugiau aitriųjų paprikų pabarsčiau... tiesa, susumavus ingredientų kainas, sriuba gaunasi brangoka. skanaus.

Vita(2010-12-08 09:38)

Man labai nepatinka kad jūsų puslapyje patiekalų nuotraukos neatitinka recepto. Štai pvz šita sriuba - nuotraukoje aiškiai matosi, kad yra kukurūzų, o recepte jų nėra. Vadinasi nuotrauką arba pavogėte ir šio recepto net nesatę išbandę (o rekomenduojate!!!), arba pagaminote patiekal1 pagal kit1 receptą (manau pirmas variantas realistiškesnis).

Viktorija(2010-12-14 19:26)

Daaaaug čili pipiro reikia, kitaip kokia čia sriuba bus.

Junda(2010-12-18 12:49)

Normali čili sriuba yra su jautienos gabaliukais, o ne faršu iš maximos. Nuotrauka tai su gabaliukais, o kur faršas?

MamosReceptai.lt(2011-01-05 13:14)

Miela Vita,

Visus šiuos receptus į mūsų svetainę talpina skirtingi žmonės, ne mes patys. Jie dalinasi savo receptais. Kai kuriuose receptuose akivaizdžiai matosi, kad kulinarai patys fotografavo savo pagamintą patiekalą, o kituose... kad nuotrauka galbūt surasta internete. Tiesiog kartais autoriai po ranka neturi fotoaparato, bet nori pasidalinti šauniu receptu, todėl internete suranda labiausiai jį atitinkančią nuotrauką (jie žino, kaip jų receptas atrodo). Juk radus sudominusį receptą visada smagu, kai gali bent šiek tiek nutuokti, kaip atrodys įgyvendintas receptas. Mes negalime patikrinti visų nuotraukų, ar jos yra autentiškos. Kartais receptų autoriai nurodo, kad galima papildomai įdėti tam tikrą ingredientą arba kad nuotrauka daryta šiek tiek anksčiau, juk gaminimas, tai nuolatinis eksperimentavimas, vis pakeičiant tam tikrą ingredientą, ar ne?:)

Receptas nuo to netampa beverčiu :) mes, puslapio administratoriai, negalim išbantyti visų svetainėje patalpintų receptų, jų tukstančiai, bet idėjų visada semiamės Mamos receptų svetainėje :)

Jei kils daugiau klausimų ar norėsite pasisakyti, lauksime Jūsų (ir kitų puslapio lankytojų) pasisakymų elektroniniu paštu receptai@mamosreceptai.lt

Taip greičiau galėsime Jums atsakyti.

Pagarbiai,
MamosReceptai.lt komanda

ugnė(2011-01-10 20:15)

Super. ką tik valgiau :)

Kristina(2011-02-17 13:21)

Ir as gaminau cili sriuba, tik tiek daug visko nedejau, pvz kam aliejus, jei kepinant sviezia mesa riebalai issikiria patys, adzikos indelio uzteko ir dar liko, taip pat ir pomidoru dejau tik 3, vyrui labai patiko, buvo ir sotu ir skanu :)

Kristi(2011-04-04 14:51)

Aš irgi nelabai suprantu, kam pilti alieju kepinant mėsą? Viskas ir be jo puikiai sukepa ir valgytojai patiekale aliejaus tikrai nepasigenda:)))))))))

Laura(2011-05-29 20:31)

mhm.. tikrai nuostabi :)) dar su česnakine duonyte aš dariau, tai išvis nerealu

Lukas(2011-10-20 20:46)

Alternatyvus variants: Vietoj pomidoru padazo ir zaliu pomidoru naudot konc. pomidorus (kartu su sultim). Kepinant farsa ir cesnoka (cesnoko galima, kad ir puse galvutes sunaudot), geriausia naudot alyvuogiu alieju. Del spalvos galima idet zalia paprika. Pupeles nebutinai astrios, bet, svarbu, raudonos. O del suriu, tai, imo, geriauiai tinka "dziugas". Paprastas fermentis kazkaip nelabai :D
Kas liecia prieskonius, yra dziovintas/sviezias bazilikas, raudonelis, mairunas, paprikos milteliai, juodieji/kvapnieji pipirai ir dar gyvas galas visko.

Tomas(2012-01-17 13:21)

Labai skanu. Rekomenduoju su "garlic bread".

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Pomidorienė vyrui
Įvertinimas:

Barsčiai
Įvertinimas:

Sriuba su vištiena
Įvertinimas:

 
Svogūnų sriuba
Įvertinimas:

Aguonų sriuba
Įvertinimas:

 
 
Lęšiu sriuba
Įvertinimas:

 
Akmenų sriuba
Įvertinimas:

Lengva morkų sriuba
Įvertinimas:

Vegetariška sriuba
Įvertinimas: