Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Cepelinai su varške

Rekomenduojame:

Ingredientai:

1 kg bulvių
3 4 virtos bulvės
300g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas grietinės
20g lašinukų
20g sviesto
1/2 a š peletrūno arba mėtų
druskos

Gaminimas:

Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.
Varškė ištrinkite, lašinukus paspirginkite, sudėkite sviestą, grietinę ,kiaušinį, peletrūną. Viską gerai išmaišykite.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę. Cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, galima su pakepintais su svogūnais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Aukse
Įvertinimas:
3.59 iš 5 (48 balsai) 3.59 5 48

Komentarai
Jurgita(2011-02-20 13:12)

O kur dingo lašinukus? :-)

Vida(2013-02-03 18:09)

Labai skanus cepelinai!!!

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Brokolių sriuba
Įvertinimas:

 
 
Sumuštiniai pietums
Įvertinimas:

Braškiniai lietiniai
Įvertinimas:

 
Avižinė košė
Įvertinimas:

Cinamoniai lietiniai
Įvertinimas:

 
Blynų receptas
Įvertinimas:

Aštrūs blynai
Įvertinimas:

Beliašai
Įvertinimas:

Greitas omletas
Įvertinimas: