Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

2 kg burokėlių 600 g  pomidorų galvutė česnako 150 g  svogūnų 1 didelė paprika 100 g cukraus 30 g druskos 125 ml acto 1 stiklinė aliejaus žiupsnelis šviežiai maltų pipirų Gaminimas

Gaminimas:

Burokėlius nulupti ir sutarkuoti.  Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname.   Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.

Įvertinimas:
3.72 iš 5 (68 balsai) 3.72 5 68

Komentarai
janina(2010-12-08 15:46)

nu žinokit čia šita mišrainė super

rasa(2011-07-31 18:22)

O burokeliai virti turi buti, ar nevirtus sutarkuot?

asta(2011-08-29 10:33)

tikrai ir manklausimas kyla ar burokeliai turi buti virti ar zali

Danute(2011-09-19 20:45)

na man jis irgi neaiskus,kokie turi buti burokeliai?

Ruta(2012-09-12 11:34)

Manau, kad skonis tikrai super, tik va su tais burokeliais neaisku virti ar zali turi buti?!

greta(2012-11-06 13:32)

tai o kada tas aliejus pilamas? ar su tom darzovem pakepinamas? ir ar zali ar virti turi buti burokeliai?

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Grybai svieste
Įvertinimas:

 
Adžika su krienais
Įvertinimas:

 
Salotos su sūriu
Įvertinimas:

 
Marinuoti moliūgai
Įvertinimas:

 
Konservuoti grybai
Įvertinimas:

Adžika su obuoliais
Įvertinimas:

Aštri adžika
Įvertinimas: