Mamosreceptai.lt Parduotuvė
 

Burokėlių ir pomidorų mišrainė žiemai

Rekomenduojame:

Ingredientai:

2 kg burokėlių 600 g  pomidorų galvutė česnako 150 g  svogūnų 1 didelė paprika 100 g cukraus 30 g druskos 125 ml acto 1 stiklinė aliejaus žiupsnelis šviežiai maltų pipirų Gaminimas

Gaminimas:

Burokėlius nulupti ir sutarkuoti.  Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname.   Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.

Įvertinimas:
3.80 iš 5 (64 balsai)

Komentarai
janina(2010-12-08 15:46)

nu žinokit čia šita mišrainė super

rasa(2011-07-31 18:22)

O burokeliai virti turi buti, ar nevirtus sutarkuot?

asta(2011-08-29 10:33)

tikrai ir manklausimas kyla ar burokeliai turi buti virti ar zali

Danute(2011-09-19 20:45)

na man jis irgi neaiskus,kokie turi buti burokeliai?

Ruta(2012-09-12 11:34)

Manau, kad skonis tikrai super, tik va su tais burokeliais neaisku virti ar zali turi buti?!

greta(2012-11-06 13:32)

tai o kada tas aliejus pilamas? ar su tom darzovem pakepinamas? ir ar zali ar virti turi buti burokeliai?

Janina(2014-08-02 10:49)

Merginos juk aiskei parasita kad burokeliai paliais sultis. Reiskia zali.

Sofija(2014-08-20 10:54)

Labai skanu, bet aš dėjau virtus burokėlius.

Tavo komentaras

Panašūs receptai

Moliūgų piurė
Įvertinimas:

Rauginti obuoliai
Įvertinimas:

 
Svarainių kompotas
Įvertinimas:

Rabarbarų tyrė
Įvertinimas:

 
Marinuoti moliūgai
Įvertinimas:

Konservuotos paprikos
Įvertinimas:

 
Cukinijų mišrainė
Įvertinimas:

Rabarbarai žiemai
Įvertinimas:

Spanguolių uogienė
Įvertinimas:

 
Baklažanų adžika
Įvertinimas:

Imbierinė obuolienė
Įvertinimas:

Marinuoti grybai
Įvertinimas: